Νικήστε τους φόβους σας. Πιλέι, Σ. (2012). Εκδόσεις Ψυχογιός.

Νικήστε τους φόβους σας. Πιλέι, Σ. (2012). Εκδόσεις Ψυχογιός.

Νικήστε τους φόβους σας. Πιλέι Σ. (2012). Εκδόσεις Ψυχογιός

Όλοι μας βιώνουμε σε κάποιο βαθμό φόβο στις μεγάλες αποφάσεις της ζωής μας, είτε πρόκειται για το γάμο που ετοιμαζόμαστε να κάνουμε, είτε για την καινούργια μας δουλειά. Ωστόσο τι γίνεται με τους πιο αθόρυβους, απαρατήρητους φόβους που επηρεάζουν τις καθημερινές μας επιλογές και ίσως φέρνουν προβλήματα στις σχέσεις μας; Ο φόβος της οικειότητας, του έρωτα, της αλλαγής, της αποτυχίας, της απόρριψης μπορεί να είναι οι κρυφές αιτίες που σαμποτάρουν τη ζωή μας.
Στο βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας, ο συγγραφέας, που είναι ψυχοθεραπευτής και κλινικός ψυχολόγος, χρησιμοποιεί τα τελευταία ευρήματα της έρευνας στην ψυχολογία και τη νευρολογία για να καταδείξει ότι το μεγαλύτερο εμπόδιο στην ευτυχία μας είναι ο φόβος. Και μάλιστα τονίζει ότι δεν είναι ακριβώς ο φόβος που φέρνει στρες και άγχος, αλλά ο φόβος του φόβου. Η αναγνώριση και η κατανόηση των φόβων μας είναι το πρώτο βήμα για να τους ξεπεράσουμε.
Ο Πιλέι βασίζεται στις επιστημονικές έρευνες και στη δεκαοκτάχρονη κλινική και ψυχοθεραπευτική πείρα του για να αναλύσει συνηθισμένα προβλήματα, όπως το φόβο της επιτυχίας, τα οικονομικά, τις διαπροσωπικές και ερωτικές σχέσεις, τα παιδικά τραύματα. Με τις ασκήσεις που προτείνει, μας δείχνει πώς μπορούμε να ξεπεράσουμε τους φόβους μας, να συνδέσουμε τη σκέψη με το συναίσθημά μας και να βρούμε την ευτυχία που ποθούμε και μας αξίζει. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Share this post with your friends