Κέντρο Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας "ΟρίΖω" - Δήμητρας 2, Αγία Παρασκευή, 15343, Αττική, Τηλ.: 211 4084366

Ομαδική Ψυχοθεραπεία

Η ομαδική ψυχοθεραπεία είναι μια διαδικασία, κατά την οποία μία μικρή ομάδα ανθρώπων, (6-10 μέλη) με κοινό σημείο συνάντησης, αποσκοπεί στην ανταλλαγή εμπειριών και συζήτησης των προβλημάτων τους, με στόχο τα οφέλη που προκύπτουν μέσα από τις εμπειρίες των άλλων μελών της ομάδας.

Ο συντονισμός της ομάδας γίνεται είτε από έναν εξειδικευμένο ψυχοθεραπευτή είτε από δύο ψυχοθεραπευτές, με βάση τη θεματολογία και το μέγεθος της ομάδας. Η θεματολογία της ομάδας επεκτείνεται στα εξής: πένθος, διαχείριση θυμού, διαταραχές πρόσληψης τροφής, ψυχοεκπαίδευση γονέων, ψυχοεκπαίδευση εφήβων, κατάθλιψη, άγχος, διαχείριση συναισθημάτων κ.α.

Με την κατεύθυνση του ομαδικού ψυχοθεραπευτή, τα μέλη μοιράζονται και εξερευνούν τα συναισθήματα και τις συμπεριφορές τους, ακούν διαφορετικές απόψεις, εμπειρίες, στρατηγικές αντιμετώπισης και λαμβάνουν ενθάρρυνση από τα υπόλοιπα μέλη τα οποία μοιράζονται τις ίδιες δυσκολίες και ανησυχίες.

Η ομαδική ψυχοθεραπεία παρέχει στους συμμετέχοντες μία ενδυναμωτική ευκαιρία να μοιραστούν και να μάθουν ο ένας από τον άλλον μέσα σε ένα προστατευμένο και υποστηρικτικό περιβάλλον ενώ οδεύουν προς την ψυχοθεραπεία και την αλλαγή.

Για να μάθετε ποιες ομάδες διεξάγονται στο κέντρο μας αυτό τον καιρό, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας είτε τηλεφωνικώς στο 28210 52119 είτε μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Δήλωση Ενδιαφέροντος

 

Share Now
Pin It

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

Εγγραφείτε Δωρεάν στο Newsletter μας και θα λαμβάνετε πρώτοι όλα τα άρθρα μας στο e-mail σας!

 

Made with  by Arcade Of Design Studio