Η συμβουλευτική γονέων είναι μία υπηρεσία που παρέχεται σε γονείς (πρίν και μετά το γονεϊκό ρόλο), με σκοπό την παροχή συμβουλευτικών πρακτικών, ώστε να βοηθηθούν να εξελιχθούν σε όσο το δυνατόν πιο επιτυχημένους γονείς ως προς την ανατροφή των παιδιών τους.

Κάθε γονέας αναλαμβάνει το ρόλο του "κουβαλώντας" τις προσωπικές του εμπειρίες ως παιδί, οι οποίες θα επηρεάσουν την ανατροφή του δικού τους παιδιού.

Καθώς δεν υπάρχει οργανωμένο πλαίσιο εκπαίδευσης γονέων, υπάρχει περίπτωση πριν κάποιος αποφασίσει να αναλάβει το γονεϊκό ρόλο να βιώσει άγχος, εκνευρισμό και γενικότερα να υποστεί ψυχική κατάπτωση λόγω των αρμοδιοτήτων που θα αναλάβει. Η συμβουλευτική γονέων είναι μία διαδικασία μέσα από την οποία οι γονείς μπορούν να κατανοήσουν τους λόγους για τους οποίους λειτουργούν με έναν συγκεκριμένο τρόπο και μέσα από την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών να κατανοήσουν τον εαυτό τους καθώς και να βελτιώσουν τον τρόπο λειτουργίας τους (επικοινωνία, συμπεριφορά, κλπ) προς το/τα παιδιά τους.

Μέσω της συμβουλευτικής γονέων, οι γονείς θα εφοδιαστούν με τεχνικές για την βέλτιστη ανατροφή των παιδιών τους, καθώς και την παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών όσον αφορά τον γονεϊκό ρόλο τους.

Το πρώτο βήμα για την έναρξη της συμβουλευτικής γονέων είναι να επικοινωνήσετε με το κέντρο μας προκειμένου να οριστεί η πρώτη συνάντηση. Θα σας ζητηθεί να παραθέσετε μερικές αρχικές πληροφορίες σε προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο μέσω της τηλεφωνικής ή γραπτής επικοινωνίας με το κέντρο. Στη συνέχεια, θα διεξαχθεί μία αρχική συνεδρία αξιολόγησης στην οποία προσφέρεται η ευκαιρία να χτιστεί θεραπευτική συμμαχία με τον θεραπευτή και να "μοιραστούν" πληροφορίες καθώς και οι λόγοι της αναζήτησης συμβουλευτικής γονέων. Επιπλέον, ο θεραπευτής θα είναι σε θέση να σας απαντήσει σε ερωτήματα σχετικά με τις υπηρεσίες του κέντρου, το κόστος, την εμπιστευτικότητα και τι να περιμένετε από την πορεία της συμβουλευτικής.

Ο θεραπευτικός στόχος εξαρτάται από την «θεραπευτική συμμαχία», η οποία χτίζεται κατά την πρώτη συνεδρία, και ενδυναμώνεται κατά την διάρκεια των συνεδριών που ακολουθούνται, προκειμένου να σχεδιαστεί η καλύτερη θεραπευτική προσέγγιση, ανά περίπτωση.

Προς το τέλος της αρχικής συνεδρίας θα οριστεί εκ νέου μία συνάντηση για την διεξαγωγή των συνεδριών με τους γονείς (τυπικά, οι συνεδρίες γίνονται σε εβδομαδιαία βάση και η κάθε συνεδρία διαρκεί περίπου μια ώρα).

Για να κλείσετε ραντεβού, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικώς στο +30 28210 52119 ή με email στο info@orizo.gr