Η ατομική θεραπεία (που ονομάζεται επίσης «ατομική ψυχοθεραπεία» ή «ατομική συμβουλευτική») είναι μια διαδικασία στην οποία ένας επισκέπτης συνεργάζεται με έναν εξειδικευμένο θεραπευτή / ψυχοθεραπευτή / σύμβουλο. Το περιβάλλον στο οποίο πραγματοποιούνται οι συνεδρίες είναι ασφαλές, επαγγελματικό και εμπιστευτικό, διατηρώντας όλα τα ηθικά θεμέλια της ψυχολογίας.

The goals of therapy are to explore emotions, beliefs, and/or behaviors, to clarify difficult memories or traumas, to identify aspects of life that need to change, to self/other/life acceptance, to define personal goals and achieve preferable change.

Οι άνθρωποι αναζητούν βοήθεια για ένα μεγάλο εύρος θεμάτων, μεταξύ των οποίων είναι η αντιμετώπιση σημαντικών προκλήσεων και αλλαγών στη ζωή ή ένα παιδικό τραύμα, έως και τη διαχείριση κατάθλιψης, θυμού ή άγχους, μέχρι και η επιδίωξη προσωπικής ανάπτυξης, χτίσιμο αυτογνωσίας και ολοκλήρωση αυτό-αποδοχής.

Ο επισκέπτης και ο ψυχοθεραπευτής μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να συνεργαστούν μόνο για πέντε ή έξι συνεδρίες ή έως και για μερικά χρόνια. Εξαρτάται από τις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε επισκέπτη και τους ατομικούς, προσωπικούς στόχους της ψυχοθεραπείας του.

Το πρώτο βήμα για την έναρξη της ατομικής ψυχοθεραπείας είναι η πραγματοποίηση τηλεφωνικής ή γραπτής επικοινωνίας με το κέντρο μας προκειμένου να οριστεί η πρώτη συνάντηση. Θα ζητηθεί να δοθούν μερικές αρχικές πληροφορίες σχετικά με τον καλούντα. Στη συνέχεια, θα διεξαχθεί μία αρχική συνεδρία αξιολόγησης στην οποία προσφέρεται η ευκαιρία να χτιστεί ψυχοθεραπευτική συμμαχία με τον ψυχοθεραπευτή και να "μοιραστούν" χρήσιμες πληροφορίες καθώς και οι λόγοι της αναζήτησης ατομικής θεραπείας. Επιπλέον, ο ψυχοθεραπευτής θα είναι σε θέση να σας απαντήσει ερωτήματα σχετικά με τις υπηρεσίες του κέντρου, το κόστος, την εμπιστευτικότητα και τι να περιμένετε από τη διαδικασία της ψυχοθεραπείας.

Ο ψυχοθεραπευτικός στόχος καθορίζεται από την «θεραπευτική συμμαχία», η οποία χτίζεται κατά την πρώτη συνεδρία και ενδυναμώνεται κατά την διάρκεια των συνεδριών που ακολουθούν, προκειμένου να σχεδιαστεί η καλύτερη θεραπευτική προσέγγιση, ανά περίπτωση.

Προς το τέλος της αρχικής συνεδρίας θα οριστεί εκ νέου μία συνάντηση για την διεξαγωγή των ατομικών συνεδριών (τυπικά, οι συνεδρίες γίνονται σε εβδομαδιαία βάση και διαρκούν περίπου μία ώρα) και στη συνέχεια, θα ορισθούν θεραπευτικοί και προσωπικοί στόχοι καθώς και οι θεραπευτικές παρεμβάσεις από τον ψυχοθεραπευτή.

Για να κλείσετε ραντεβού, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικώς στο +30 28210 52119 ή με email στο info@orizo.gr