Διακοπές… Τέλος!

Διακοπές… Τέλος!

Διακοπές… Τέλος!

Προτού αναφερθώ στον τίτλο του κειμένου, ας εκμυστηρευτώ πως είναι το πρώτο άρθρο που γράφω για το νέο μου blog. Ναι, λίγη ανησυχία την έχω, όμως δεν είναι και το τέλος του κόσμου!

Κι ας φτάσουν οι αναγνώστες να πατήσουν το γνωστό ηλεκτρονικό X εξόδου από το άρθρο και “φάω” ηλεκτρονικό άκυρο, πάλι δε θα είναι το τέλος του κόσμου και σίγουρα θα το αντέξω! Όχι, επειδή δε με νοιάζει, αλλά γιατί και αύριο θα συνεχίζω να ζω, να αναπνέω, άρα θα το έχω αντέξει…
Καλή “μας” αρχή λοιπόν!

Ο Αύγουστος πορεύεται προς το τέλος του, επομένως, όλοι ξέρουμε πως αργά ή γρήγορα τελειώνει και το καλοκαίρι της φετινής χρονιάς. Επομένως, και οι διακοπές…τέλος!

Για πολλούς αυτό σημαίνει θλίψη ή απογοήτευση ή και δυσκολία επανένταξης στην καθημερινή ρουτίνα και σκέψεις όπως “Πάει, τελείωσε το καλοκαίρι…του χρόνου πάλι!” ή “Πέρασε τόσο γρήγορα το καλοκαίρι, δεν πρόλαβα να ξεκουραστώ και να ξεχαστώ.”

Σύμφωνα με έρευνες, 45% των Αμερικανών εργαζόμενων υποφέρουν από Κατάθλιψη Μετά-Διακοπών-Post Vacation Depression (PVD). Περιλαμβάνει έναν συνδυασμό από ευερεθιστότητα, άγχος, έλλειψη κινητοποίησης, δυσκολία συγκέντρωσης και αίσθηση ενός κενού, ότι κάτι λείπει, τα οποία συμπτώματα μπορεί να έχουν διάρκεια μερικών βδομάδων μετά από την επανένταξη στην καθημερινότητα!

Παρ’ όλο που υπάρχουν αρκετές συμβουλές-tips για το πως να αποφεύγεται το PVD ή μερικά από τα συμπτώματά του, θα ήθελα να θυμήσω πως διακοπές μπορείς να κάνεις όλο το χρόνο! Σίγουρα δε θα έχουν τη μορφή των καλοκαιρινών διακοπών, αλλά το να διαμορφώνεις το πρόγραμμά σου με τέτοιο τρόπο ώστε να αφιερώνεις ποιοτικό χρόνο για τον Εαυτό σου, είναι αρκετά παρόμοιο με την έννοια των διακοπών.

Δεν είναι θέμα ποσότητας αλλά ποιότητας! Δηλαδή, εάν μία συνηθισμένη χειμωνική Κυριακή, την μετατρέψεις σε μία μικρογραφία από μία μέρα των καλοκαιρινών σου διακοπών, έχεις πραγματοποιήσει μία ζωντανή φαντασίωση. Ξεκινάει από το πρακτικό αλλά έως και το πιο ανέμελο κομμάτι των διακοπών. Συγκεκριμένα, πας κάπου που δεν πας συνήθως, είσαι με ανθρώπους που δε βλέπεις συχνά αλλά νιώθεις αρκετά οικεία και άνετα, φοράς ρούχα που δε φοράς συνήθως, καλλιεργείς τα αισθήματα όπως ανέμελος, χωρίς πίεση χρόνου, χωρίς περιορισμούς! Αφήνεσαι, όπως θα αφηνόσουν σε μία μαγευτική παραλία!

Ταυτόχρονα, σκέφτεσαι “Θα ήθελα να είχα περισσότερο χρόνο ξεκούρασης, αλλά και αυτός που είχα μου φτάνει, αντέχω μέχρι τις επόμενες μίνι διακοπές μου, δεν είναι το τέλος του κόσμου που δουλεύω αύριο αλλά η μεσολάβηση μέχρι την επόμενη φορά που θα μπορέσω να νιώσω ανέμελος…”

Η δύναμη του μυαλού είναι αυτή που καθιστά δυνατόν να κανονίσεις πως και πότε θα κάνεις τις διακοπές σου… Αρκεί να το βοηθήσεις να τις πραγματοποιήσει!

Share this post with your friends